PRETRAŽIVANJE:  
  
 

STOJAN VUČIĆEVIĆ,
SABRANE PJESME, NAPRIJED ZAGREB i OGRANAK MATICE HRVATSKE METKOVIĆ
 
 
 

 


 

 


Nedstat Basic - Free web site statistics

 
4. 9. 2008

Životopis

Životopis ravnatelja zaklade pogledati pokretanjem opcije više!
27. 7. 2003

Ravnatelj zaklade

Ravnatelj zaklade Prof. Dr. Sc. Pero Marijanović Redoviti profesor na Sveučilištu u Mostaru i aktualni dekan Građevinskog fakulteta. Nastavu izvodi na Sveučilištu u Zagrebu i Univerzitetu u Sarajevu.
27. 7. 2003

Rijec ravnatelja

Ideja Zaklade «RUĐER BOŠKOVIĆ-DONJA HERCEGOVINA» konačno je realizirana. Njen cilj je poticanje istraživanja, razvoja te prezentacija i zaštita prirodnog, kulturnog i sakralnog nasljeđa, osnivanje speleološkog parka «Donja Hercegovina»... Zaklada djeluje na krškom zemljopisnom prostoru od Popova Polja praktično do poznatih jezera Imotskog. Prema Rješenju u prvo vrijeme Zaklada djeluje na prostoru općina Čapljina, Stolac, Ravno i Neuma. U geopolitičkom smislu taj prostor prestavlja prirodnu spojku srednje i južne Dalmacije. Među poticajne zadaće važnu ulogu ima povratak legendarnog Ćire od Čapljine do Zavale, sada kao turističke atrakcije i ponovnog preporoditelja cijelog prostora.

Djelovanje Zaklade se temelji na ovoj web stranici. Pripremili smo prostorni informacijski sustav, na kome možete pregledati ono važnije i zanimljivije zajedno s eksponatima virtualnog muzeja. Na forumu stranice dobrodošle su stručne i znanstvene rasprave, prijedlozi i ideje.

Mi jesmo raseljeni narod ali vjerujemo da će ovakva informatička tekovina doprinjeti da barem u virtualnom smislu budemo zajedno, kada su prevažna pitanja našeg nasljeđa i uopće opstanka u pitanju. Web stranica će mnogima, mi se iskreno nadamo, vratiti stari dom u novu domovinu, povezati ga s mjestima i događajima koje je ponio sa sobom i kojih se često sjeća.

Njih pak molimo da postanu naši članovi, da redovito posjećuju virtualni prostor ove stranice i tako doprinesu postizanju ciljeva istaknutih u Statutu zaklade. A sve što spomenuh služi našem zajedništvu i spašavanju (riječ nije pretjerana) prostora naših predaka, prostora koji danas, poput Trnoružice, tone u stoljetni san. Princ koji bi je mogao probuditi, to smo svi mi i naši, makar i najmanji, napori.

Radujemo se vašoj posjeti.


Fondacija Ruđer Bošković - Donja Hercegovina, sva prava pridržana (c)