PRETRAŽIVANJE:  
  
 

STOJAN VUČIĆEVIĆ,
SABRANE PJESME, NAPRIJED ZAGREB i OGRANAK MATICE HRVATSKE METKOVIĆ
 
 
 

 


 

 


Nedstat Basic - Free web site statistics

 

Datum objave:  2. 6. 2011   


Sjećanje na pokojnog Peru Marijanovića

 

U sklopu manifestacije "Stolačko kulturno proljeće", 31. svibnja 2011. godine, upriličena je večer na nekropoli stećaka Radimlja u sjećanje na pokojnog Peru Marijanovića. Prošlo je godinu dana od njegove smrti.

Stoga je ove godine priređeno posebno izdanje Zbornika u kojemu je dostojno predstavljena njegovo djelo kao pokretača brojnih aktivnosti i glavnog i odgovornog urednika godišnjaka Matice hrvatske u Stocu.O liku i djelu profesora Marijanovića govorili su don. Bernard Marijanović i prorektor sveučilišta u Mostaru prof. dr. Ivo Čolak. Prikazan je i kratki dokumentarni film koji je pripremila Matica hrvatska ogranak Stolac u spomen na njegov rad. Ovogodišnji Zbornik predstavio je glavni i odgovorni urednik Željko Raguž. On je ukratko predstavio sve radove i autore koji su sudjelovali u izradi Zbornika. Okupljenima su se obratili i načelnik Općine Stolac gosp. Stjepan Bošković i predsjednik Matice hrvatske dr. Mladen Bošković koji je uručio portret pokojnog Marijanovića njegovoj obitelji i Građevinskom fakultetu u Mostaru gdje je pokojni Marijanović radio.
 
Nakon predstavljanja Zbornika u prostorijama Info turističkog centra na Radimlji posjetitelji su mogli pogledati i izložbu slika 14 umjetnika iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koji su izradili 24 portreta prof. Marijanovića. O izložbi je govorio umjetnik Ante Brkić, a u tijeku manifestacije je nastupila glazbena umjetnica Zdenka Soče Vladić koja je svojim nastupom oduševila nazočne.
Fondacija Ruđer Bošković - Donja Hercegovina, sva prava pridržana (c)