PRETRAŽIVANJE:  
  
 

STOJAN VUČIĆEVIĆ,
SABRANE PJESME, NAPRIJED ZAGREB i OGRANAK MATICE HRVATSKE METKOVIĆ
 
 
 

 


 

 


 
 

Datum objave:  3. 11. 2008   


VEČER RAGUŽA U ZAGREBU; piše Jakša Raguž

 

Organizacijski odbor za obilježavanje četiristote obljetnice postanka Raguža za područje Zagreba i Zagrebačke županije, organizirao je za 7. studenog 2008. godine održavanje „Večeri Raguža“. Cilj „Večeri“ je okupiti što više Raguža i Ragužuša kako bi se kroz druženje i zabavu međusobno bolje upoznali, te ih animirati za sudjelovanje na velikoj proslavi – jubileju 2010. godine u Stocu. Stoga je u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini odaslano 659 poziva, na sve dostupne i poznate adrese Raguža u ove dvije države. Cjelokupna „Večer Raguža“ odista će biti u znaku Raguža, počev od Sv. mise koju će služiti don Ivica Raguž iz Đakova, preko glazbenog sastava „Raguži“ iz Slavonije (uglavnom iz Velike), koji čime glazbenim talentom obdareni Raguži, a koji će svirati tijekom večere, pa do prigodnog dara za sve one koji se odluče na donaciju za proslavu jubileja – zbirke pjesama autora Raguža. Želja organizatora bi bila da „Večer Raguža“ postane tradicionalo okupljanje. Pokrenite opciju više za pročitati tekst poziva na „Večer Raguža“ i primitak pozivnice!Poziv na večeru i druženje

Štovana rodbino, dragi Raguži!

Raguž je prezime koje nas obvezuje i veže, mi to prezime rado nosimo i s njime se ponosimo. Napominjemo da je ovo pismo upućeno i svima koji se zbog različitih povijesnih okolnosti danas prezivaju drugačije – Raguš, Raguz ili Bilić; jer svi smo mi jedna loza, jedna krv i jedna velika obitelj.

Štovana rodbino, kao što mnogi od vas znaju, u Zagrebu je osnovan Odbor za obilježavanje 400. obljetnice spomena imena Raguž. Odbor je, pripremajući se za proslavu ove velike obljetnice, odlučio organizirati Sv. misu, večeru i druženje za sve zainteresirane. S obzirom da su mnogi od nas starijih, a pogotovo mlađih ne poznaju, to je prilika da se vidimo i upoznamo. Ovo bi bila posebna prilika za naše mlade jer bi se upoznali i razmijenili brojeve telefona i e-mail adrese, što je složit ćete se, pozitivno i korisno. Pozvani su svi spomenuti iz domovine i dijaspore kao i naše Ragužuše.

Radi svega navedenoga, sa radošću i zadovoljstvom pozivamo vas na Sv. misu, večeru i druženje u petak dana 07. 11. 2008. godine.

Našu večer započeti ćemo Sv. misom u crkvi Sv. Josipa, Trakošćanska 47., Zagreb, u 18:30 sati.

Na 300 metara od crkve je Hotel „Laguna“, Kranjčevićeva 29., Zagreb, gdje nas čeka večera i druženje s početkom u 19:30 sati.

Cijena večere s pićem je 200,00 kuna za odrasle (16 godina i više), a 100,00 kuna one od 5 do 16 godina. Mlađi od 5 godina – ulaz besplatan.

Zabavljat će nas glazbeni sastav „Raguži“.

Sigurni smo da vam je jasno kako ovakav skup nije jednostavno organizirati. Stoga vas molimo da nam u tome pomognete na način da nam se na vrijeme javite i tako za sebe osigurate potreban broj ulaznica. Vaše potvrde molimo do nedjelje 02. 11. 2008. godine. Molimo sve one koji imaju prigodu da nam se jave i preuzmu karte čim prije mogu.

Osobe za kontakt:

1.      Đuro Raguž – Kramarević – 098/809-363

2.      Jakša Raguž – Čolić – 098/9250-401

3.      Tomislav Raguž – Bičkić – 099/4612-440

4.      Vlatka Raguž – Bičkić – 091/46-555-44

5.     
Fondacija Ruđer Bošković - Donja Hercegovina, sva prava pridržana (c)