PRETRAŽIVANJE:  
  
 

STOJAN VUČIĆEVIĆ,
SABRANE PJESME, NAPRIJED ZAGREB i OGRANAK MATICE HRVATSKE METKOVIĆ
 
 
 

 


 

 


Nedstat Basic - Free web site statistics

 

Datum objave:  27. 4. 2011   


U iščekivanju sunca

 

Krajem studenoga prošle godine iz tiska je izašla druga po redu zbirka pjesama "U IŠČEKIVANJU SUNCA", autora Maria Kneževića – M. Kei-ja. Zbirka je objavljena u nakladi Matice Hrvatske, ogranak Čapljina.

Urednik izdanja je Šimun Doko. Recenzije za ovo izdanje podarili su Krešimir Šego, Zoran Jurišić i Srećko Marijanović.Knjigu su lektorirali Marijana Krmek i Krešimir Šego. Sliku za naslovnicu velikodušno je ustupio akademski slikar Ljubo Lah, koji je  nažalost u međuvremenu preminuo.

Svojim prekrasnim ilustracijama unutrašnjost knjige uljepšao je akademski slikar Ernesto Markota.
Kjiga se sastoji iz tri cjeline. Prva cjelina nosi naslov "Otvori oči i razmisli" u kojoj pjesnik obrađuje teme iz svakodnevnoga života, iz domovinskoga rata, pjesme duhovne tematike, probleme s porocima i sl.

Tu svakako treba istaknuti pjesme kao što su: "Napetost i neizvjesnost", "Apokalipsa jučer", "Hrvatski generali" i sada već antologijska "Nije vrijeme za ptice". U drugoj cjelini, koja nosi naslov "Čovjek, žena, ljubav i bol", pjesnik obrađuje ljubavnu tematiku u pozitivnom, ali i u negativnom smislu.

Ovdje možemo izdvojiti pjesmu "Ljubav kao nijedna druga". "Istinita pjesma", "Ispovijed" i "Mrak poezija" biseri su treće cjeline koja nosi naslov "Prijatelji i oni drugi". Knjiga se za sada može nabaviti isključivo kod autora. Nadamo se da će netko u skoroj budućnosti pokazati interes za otkup knjige.
Fondacija Ruđer Bošković - Donja Hercegovina, sva prava pridržana (c)